Dag 3
Vilka tre dagar jag haft. Har redan lärt mig massa saker. Mest håll koll på läget vilket innebär att man lär sig basen. Vi har haft genomgångar om olika regler, värdegrunden i försvarsmakten, haft prov på de olika rangen (general, överst osv) Och hur deras märken ser ut. Vi har lärt oss givakt, manöver, marschera, hur man står korrekt och massa mer. är som sagt gruppchef I grupp 1, vilket betyder att varje gång befälet har en uppgift till oss, så ska gruppcheferna först komma till honom och få instruktioner på uppgiften, för att sedan gå till min egen grupp och instruktera dom på tid. Stressig såklart, men än så länge har gruppen varit väldigt bra! 
jag är även alltid riktkarl vid olika linjer/ställningar som plutons linje, då står jag alltid rätt så ska alla andra rätta sig efter mig så vi står rakt, bra avstånd mellan oss och bakom. Sen sträcker jag ut handen och ropar "jag är riktkarl" Så alla vet att jag nu står där jag vill stå. En utmaning för lilla mig att skrika inför 55 personer och höras! Annat jag måste göra är att hålla koll på mina gruppmedlemmar att alla är där och meddela det till befälet igenom att räcka upp handen med tmunnen inåt mot handen och Säga "första".
Annat vi lärt oss är att städa logementen, hur skåpet ska se ut, bädda. Hur man ska se ut korrekt vid visition på morgonen. Mycket som snurrar runt i skallen. Men de blir nog bra! 
sen har vi haft lite träning. Inte mycket än, men mycket styrka på morgonen och eftermiddagen! 
 
största chocken kom i måndags vid inryckningen när vi alla nya nervösa rekryter på 55 pers får uppgiften att byta om från civila kläder till uniformen. Jahopp, allt alltså. Så man fick klä av sig helt näck där inför alla nya människor. vi hade 5 min på oss, så alla blev rätt stressade så ingen tänkte nog på det. bara att vänja sig! 
 
än så länge trivs jag väldigt bra Iaf! De är tufft, men kul. Långa dagar, som ändå känns relativt korta. Nu är det läggdags, sen väckning 05:45!