Förberedelser
I onsdags var jag och pratade med en tjej som studerade i Australien förra året. Fick en hel del tips och råd på vad jag ska tänka på och vad som behövs göras innan avresa. Det visade sig vara mycket mer än vad jag trodde, och mycket dyrare. Som tur var kommer jag kunna få ta lån från CSN för en tur och retur flygresa + 3000 extra kronor i månaden utöver vanliga CSN. 
Jag måste bland annat fixa så att en advokat kan skriva under papper om att det är jag som är på mitt pass och legitimation, söka visum och försäkringar, få intyg från vårdcentralen om att jag har tagit hepatit B sprutan och TBC vaccination. Dessutom måste jag göra en first aid kurs där innan skolan börjar, och då var det tydligen inte det här vanliga med hjärt och lugnräddning utan då handlade det om vad man ska göra om man blir biten av t.ex. ormar och spindlar. Låter oroväckande...
 
Fick i allafall mycket bättre insyn på vad som kommer ske. Nu vet jag också vilka kurser jag ska läsa där för att det ska bli godkänt hemma i Sverige. Dock varnade hon om att det är tufft med plugget där nere, då alla kurser går samtidigt plus att man tentar av alla kurser samtidigt under de 3 sista veckorna. Bland annat sa hon att det var mycket självstudier, men ca 2 föreläsningar i veckan och 4 workshops på 2h. Tror det kommer gå bra bara jag får lite mer självdiciplin i mina studier. 
 
Hon har också pratat med dom som äger huset hon bodde i, om det finns plats för mig och en annan tjej där när vi kommer. Ett stort hus med pool, med 7 min avstånd från skolan. De ägde dessutom hus på magnetic island, som ligger ca 20 min med båt från staden jag kommer bo i. Så håller tummarna på att det är ledigt! 
 
Staden jag ska bo i heter alltså Townsville, och ligger i Queensland. Alltså där det är som varmast... de hade visst haft upp mot 45 grader där när hon var där. Och sa bland annat att ha med sig starkaste solskyddet som finns och alltid smörja in sig oavsett om du ska vara ute längre tid eller om du bara ska cykla 7 min till skolan. 
 
Här kommer en bild på Townsville och magnetic island!